Foto: Nemanja Knežević

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film “Poslednja avantura Kaktus Bate” reditelja Đorđa Markovića. Film je imao premijeru u maju 2018. godine na Beldocsu, a posle velikog interesovanja i brojnih pitanja da li će muzika biti dostupna nezavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu celinu koja može da se sluša u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pesme na “običnom” albumu. Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

Artwork: Aleksandar Zograf

“Muzika za film “Poslednja avantura Kaktus Bate” snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja,” rekao je Marko Marić.

Autori muzike za “Poslednju avanturu Kaktus Bate” su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući muzičari bili su Miladin Stojković – kontrabas, Rastko Uzunović – klarinet, i Aleksandra Bengin – violončelo. Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama za preslušavanje  https://album.link/jw7nkJqbnmTJw, kao i na deezeru – https://www.deezer.com/en/album/135004302 i Youtube-u:

Takođe, album može da se presluša i kupi na bandcampu izdavača, Pop Depresije:

Film “Poslednja avatura Kaktus Bate” prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *