UPDATE 3: Hvala svima vama koji ste bili na koncertu Bonija Prins Bilija u SKC-u i kupili kartuHvala i vama koji ste bili na spisku. Bilo je naporno, zahtevno i stresno, ali na kraju vredelo je truda, novca, energije i živaca koji su uloženi u ovaj koncert. Boni je bio fascinantan: veseo, prepun strasti, lud kao struja i neumoran da sve što sam želeo od post-koncertnih stvari obavi na najbolji način.

Zvuk je bio nešto bolji nego što je to obično slučaj u Velikoj sali SKC-a, ali nedovoljno da postane nešto o čemu se posle koncerta ne polemiše. SKC će jednom morati da uloži novac u salu kojoj nedostaje “samo” akustika da bude divan koncertni prostor.

Đole je bio zaslužan za sunca na bini, Kepa da sve bude u redu u komunikaciji sa SKC-om i brojnim ljudima koje smo angažovali, a Joca se sa Kljunom borio da zvuk bude najmanje loš. Nikša je omogućila da umetnici budu opušteni, Svetlana da budu voljeni i siti, a (opet) Đole sa Virvelima-Byzartom da poster bude tako dragocen za fanove posle koncerta. Zlatko je bio tu da pomogne svaki put kada je to potrebno. Hvala svima. Znate da vas volim i da bez vas ne mogu ništa 🙂

Vreme je za još hrabrije i atraktivnije akcije. Makar i jednom godišnje. Reakcijine slike s koncerta su ovde.

[juicebox gallery_id=”23″]

Bonnie ‘Prince’ Billy SKC Beograd 20. jun 2008
No Bad News
For Every Field There’s A Mole
Then The Letting Go
Master & Everyone
Missing One
(Keep An Eye On) Other’s Gain
Big Friday
Strange Form Of Life
Would You Go With Me (Josh Turner)
Where’s The Puzzle?
You Want That Picture
Easy Does It
Love Comes To Me
I See A Darkness
The World’s Greatest (R Kelly)
Ohio River Boat Song
Bird Dog (Everly Brothers)
The Brute Choir
Madeleine Mary
I’ll Be Glad
->Encore
Carry Home (Gun Club)
So Everyone
I Called You Back

UPDATE 2: Zbog velikog interesovanja koncert je prebačen u Veliku salu SKC-a. Od utorka 17. juna na blagajni će biti još 200 karata po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1200 dinara do 20h, a na vratima neposredno pre početka koncerta 1500 dinara. Koncert će početi oko 21:30h.
UPDATE: Karte su u pretprodaji na blagajni SKC-a od ponedeljka 2. juna, po ceni od 1200 dinara.

BONNIE ‘PRINCE’ BILLY HUPER #439 [JUN 2008] 
BONNIE ‘PRINCE’ BILLY PRESS ZA BEOGRADSKI KONCERT 
BONNIE ‘PRINCE’ BILLY BEOGRAD JUN 2008 POSTER 

20. juna u Beogradu (SKC) sviraće “Princ Tame”, nekima poznat kao William “Will” Oldham, drugima možda kao Bonnie “Prince” Billy, a tokom 15-godišnje karijere nastupao je još kao Palace (Music, Brothers, Songs), The Continental Op, Amalgamated Sons of Rest, Superwolf… Na sopstvenu želju dolazi na turneju po Balkanu u okviru koje će posetiti Zagreb, Beograd i Skoplje.

Autor je epskih albuma “I See A Darkness,” “Master and Everyone,” “Ease Down The Road,” “There Is No-One What Will Take Care of You”… Za neke je mesija, za druge inspiracija, za treće pesnik, za četvrte mračnjak, za sve zajedno – jedan i neponovljiv. Muziku koju stvara Bonnie “Prince” Billy teško je definisati jednom rečju i jednim žanrom. Najmanje bi pogrešno bilo ako bi se reklo da je ona u svojoj srži najbliža tradicionalnoj američkoj muzici (kantriju, bluzu i folku), na način kao što je to muzika koju već nekoliko decenija stvaraju Bob Dylan iliNeil YoungBonnie “Prince” Billy poznat je i po specifičnom načinu snimanja albuma, sviranja uživo i izbora saradnika. Svi njegovi albumi snimaju se uživo, a svako ko učestvuje ima slobodu improvizacije i svaki sešn je jedan i jedinstven.

Tokom poslednje dve godine objavio je studijski album “The Letting Go” kao Bonnie “Prince” Billy“Superwolf”u saradnji s gitaristom Mattom Sweeneyjem, kao i “The Brave and the Bold” album obrada sa čikaškim post-rock pionirima Tortoise, kompilaciju raritetnih snimaka “Little Lost Blues,” album “uživo” “Wilding In The West,” kolekciju demo snimaka “Wai Notes” sa Dawn McCarthy, EP sa obradama “Ask Forgiveness”, a u maju će se pojaviti i novi studijski album “Lie Down In The Light”.

Bonnijevu pesmu “I See A Darkness” obradio je besmrtni Johnny Cash na albumu “American Recordings III: Solitary Man” (2000). Bonnie “Prince” Billy zapažen je i kao glumac u eksperimentalnim/nezavisnim filmovima, a verovatno najpoznatiji naslovi su Matewan, Junebug, Old Joy i The Guatemalan Handshake.

Bonnie “Prince” Billy s pratećim bendom u beogradskom SKC-u nastupa u petak 20. juna.
______________________________________
Mon June 16 Rimini, Italy Strade Bleu Festival
Wed June 18 Skopje, Macedonia MNT
Fri June 20 Belgrade, Serbia SKC
Sat June 21 Zagreb, Croatia Teater ITD

Sun June 22 Vienna, Austria WUK
Mon June 23 Prague, Czech. Lucerna Music Bar
Wed June 25 Helsinki, Finland Tavastia
Thu June 26 Tampere, Finland Klubi
Sun June 29 Oslo, Norway Rockefellar
Tue July 1 Dresden, Germany Alter-Schlacthof
Wed July 2 Berlin, Germany Schiller Theater
Thu July 3 Hamburg, Germany Fabrik
Fri July 4 Rudolstadt, Germany Rudolstadt Festival
Sun July 6 Roskilde, Denmark Roskilde Festival
Mon July 7 Aarhus, Denmark Voxhall
Tue July 8 Copenhagen, Denmark Tivoli Theatre
Sat July 12 Marvao, Poland Festival in the Sky

*****************

Malo je reći da sam uzbuđen. Već nedeljama slušam sabrana dela WO, BPB, P(MSB) i svih ostalih njegovih pojavnih oblika. Gledam “Old Joy” po n-ti put (a dosadan mi je bio i na prvo gledanje), ubacujem spotove u iPod, sređujem diskove koje imam i gledam šta mi još fali…

I dok ponavljam u glavi “hepi touts” u nadi da se ništa nepredviđeno neće desiti, pevušim u sebi:

at the break of day i’m ending all of it and so don’t say you’ve had a ball
dawn is mine but i will share it with whatever bird will wear it on her body bare and pink
now what do you think of break of day?
i hate myself when i’m alone it’s just with you i feel ok
so tomorrow you’ll feel sorrow, when i am gone at break of day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *