Možda “suton” nije vreme idealno za koncerte, ali ako dovoljno dugo istrajemo, ko zna? Kombo Wooden Ambulance – Ilija Ludvig poklonio je svakome ko je došao u Gun Club bar ponešto: od Ilije su dobili strast uz (pomalo) treme, omaž Lu Ridu i Timu Bakliju, novu haljinu na uvid i nekoliko pesama koje već duže vreme čekaju da budu profesionalno snimljene – da nastave da žive i sijaju u svojoj (ne)savršenosti. Ja sam dobio novu špicu i malo je reći da sam bio šokiran i oduševljen 🙂  Jedva čekam Ilijin sledeći nastup, ili kao što on voli da prenosi reči jedne seljanke sa Palilulske pijace: “Sorry, kid. You got the gift, but it looks like you’re waiting for something.” Čekanju je kraj – Ilija uskoro opet u našem gradu, a i ko zna gde još…

Wooden Ambulance volim neumereno, nekritično i ne stidim se da to javno kažem bilo gde. Često njihova anarhija na bini ne dozvoljava da se u muzici baš uživa na penzionerski način, ali ako se ubacite u njihov svet – nagrada je baš divna. Bilo je i džez improvizacija tokom njihovog stominutnog seta, kantrija, rokenrola, folka koliko srce želi, ali i buke, često baš zaglušujuće, patosa i nežnih trenutaka. U Goranovoj muzici vidim sebe kakav jesam, bez foliranja i bez očekivanja – neki put je to lepo i nežno, a neki put bežim sam od sebe. Moja omiljena grupa.

 [juicebox gallery_id=”28″] 

U okviru serijala Nedeljom u suton u Gun Clubu koncert će održati subotički kolektiv Wooden Ambulance i specijalni gost Ilija Ludvig. Goran Grubišić i njegov večito u pokretu mnogočlani bend uvek je spreman za promene i nove izazove, a za ovaj nastup spremaju brojna iznenađenja.


U “Ganu” vas očekuju Wooden Ambulance, Ilija Ludvig, reka tuge, zrak nade, zrnce sreće i puno zaboravljenih snova.

Nedelja 17. novembar u 20.30h, Gun Club, Miloša Pocerca 10. Karte po ceni od 300 dinara u pretpodaji će biti od 4. novembra po ceni 300 dinara.

WA je do sada objavio dva odlična studijska albuma, “Intersection” i “River Sand”, ali i svirao više desetina koncerata po celom regionu – svi koji su ih videli više puta znaju da njihovi koncerti nikada nisu isti. Pored “standardnih” koncerata i tradicionalne biciklističke turneje, ali i učešća na promocijama kompilacija “Bistro na rubu šume” i “Pesme ispod pokrivača”, WA u maju ove godine učestovali su i na prvom Americana Night festivalu u Domu omladine.

Sada Wooden Ambulance u Beograd dolazi da najavi treći album i da se predstavi u još jednom specijalnom izdanju.

Ilija Ludvig već par decenija pravi pesme za svoju dušu i svoje prijatelje, a par puta omogućio je i ostalima da urone u njegov magični svet, kao što je to bilo na kompilacijama “Jutro će promeniti sve?” i “Pesme ispod pokrivača”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *