Posle afere sa nosiljkom za bebe, čovek se sigurno zapita da li postoji još neka “nagazna” mina za sve nas koji još nismo roditelji?

Kao da već nema dovoljno neshvatljivih stvari kao što su povijanje i hranjenje, držanje glave, paženje kako beba spava da bi se uši lepo formirale, dečije bolesti, proliv, zubići i večite dileme: zašto plače/ne priča/ne jede/ne spava…?

Uz sve te dileme i pitanja bez odgovora jedno od ključnih meni je i da li na muzički ukus buduće bebe može nekako da se utiče? Sećate se sigurno onih “legendi” da može da se uči dok se spava? Beskrajni noćni sati provedeni sa slušalicama na ušima nikakvo novo saznanje nisu ubacili u moju glavu, osim što sam postao klempav na jedno uvo. I onda naiđoh na ovo. Ako to nije najveći pronalazak od sladoleda “Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough” onda ne znam šta je…

Problema u realizaciji ovog projekta bilo je i previše. Nažalost, još nije moguće da se (relativno lako) u matericu ubace bele slušalice koje bi fetus spremno prihvatio. „The Ritmo Advanced Pregnancy Sound System“ koristi praktično svaki izvor zvuka/muzike koji ima ulaz za slušalice (iPod, Blackberry, bilo koji telefon i mp3 plejer) i muziku dalje distribuira preko pojasa filovanog zvučnicima. Pojas buduća majka stavlja oko svog stomaka, povezuje ga kablom sa kontrolnom kutijicom i šeruje plejlistu još nerođenom detetu.

Čak iako beba ne bude cenila sav ovaj trud, svaka buduća majka sa oteklim zglobovima i loptastim stomakom steći će utisak da je spremna za neku ludu zabavu… Utređaj košta samo 130 dolara. Već mogu da zamislim svoje buduće dete kako u stomaku sluša „Cortez The Killer“ i „She Floated Away“. Ili MC Punjabija…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *