Pop Depresija i Škripa uz podršku Kišobrana imaju čast da vas pozovu na premijerni nastup Pitera Broderika, jednog od najtalentovanijih kantautora, kompozitora i multinstrumentalista poslednjih decenija, koji će na Spratu iznad Zaokreta nastupiti u ponedeljak 5. februara 2018. Specijalni gost na koncertu je Egret, kome će to biti prvi nastup u Beogradu. Njegova pesma “Knot” je najviše puta emitovana tokom 2017. godine u Pop Depresiji.

Ulaznice će moći da se kupe po promo ceni od 800 dinara od 20. novembra. Od 1. decembra cena karte se menja na 1000 dinara i od 1. februara na 1200. Prodajna mesta su Zaokret (Cetinjska 15, Beograd) i Škripa Pub (Jevrejska 1, Novi Sad).

Ko je u stvari Piter Broderik i po čemu je poseban? Piter je pre svega pevač i autor, solista, ali i član benda, čovek inspiracije i neverovatne autorske hrabrosti, muzičar koji je u stanju da vam dodirne dušu i učini da vam misli lutaju tamo gde odavno nisu bile. Broderik konstantno pomera granice i stalno traži novi zvuk, novi žanr, novu muzu i jedan je od najvećih muzičkih inovatora svog vremena. Uživo on je iskustvo koje morate da doživite.

https://www.youtube.com/watch?v=d3ldtWOhCzw

Rođen je 1987. u Portlandu, a već neko vreme stacioniran je u Irskoj. Sarađivao je sa solistima i grupama kao što su M. Ward, Laura Gibson, Dolorean, Efterklang, Nils Frahm, Greg Haines, David Allred…

Jedan je od prvih ekskluzivaca kultne londonske izdavačke kuće “Erased Tapes” (Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Lubomyr Melnyk, Michael Price…), a Broderik je u nastavku karijere – tokom 2017. obeležio je tačno deceniju od objavljivanja svog prvog albuma – predstavio veliki broj dugosvirajućih izdanja, singlova, EP-eva, žanrovski neverovatno raznovrsnih od neo-klasike preko tradicionalnog folka i indie popa, do orkestriranih simfonija. Njegova sestra Heder Vuds Broderik, kao članica benda Demjana Džurada očarala je publiku u Velikoj sali Doma omladine Beograda u julu 2016. godine, a njegova supruga Bridžid Mej Pover jedna je od najtalentovanijih mladih folk diva Evrope.

Nastupao je u brojnim kultnim koncertnim prostorima širom sveta, ali i na festivalima kao što su Roskilde, Montreux Jazz Festival, Misty Fest, CTM Festival, Green Man, Supersonic, OFF Festival…

Egret je Petar Pupić, kantautor iz Pančeva. Njegova muzika je melanholična i filmska sa zrncem “old school” soula. Njegove pesme se uglavnom bave samoćom i disfunkcionalnim odnosima, ali ima i izuzetaka 🙂 Izuzetno retko nastupa, ali moguće je da će nastup na festivalu “Poezika” i objavljivanje prvog singla “Knot” to da promene.

https://youtube.com/watch?v=2A_u-m7nXns

*Sprat se na nalazi u Cetinjskoj 15, tačno iznad Zaokreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *