Koncert: Kralj Čačka
Subota, 9. novembar 2019. u 21:00 – DOB//Amerikana

Foto: Nemanja Knežević

Posle godinu dana Kralj Čačka se vraća u “Amerikanu” Doma omladine Beograda, a koncert je zakazan za subotu 9. novembar. Nove pesme su tu, stare se odležale još malo, one između su se prilagodile trenutku. Svaki koncert je drugačiji, a za to su zaslužni i muzičari i publika.

Ulaznice su u prodaji na blagajni DOB-a i svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1500rsd. Limitiran broj “fanovskih” (dizajniranih) ulaznica je u prodaji na Spratu iznad Zaokreta (Cetinjska 15) po pretprodajnoj ceni.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor. Objavio je zbirku pesama “Na margini” (Lom), kao i dva albuma – “Zemlja snova” (2016) i “Spusti svetlost na put” (2018). Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

“Spusti svetlost na put” je zvanično je objavljen krajem novembra 2018. u izdanju Pop Depresije. Prva tri singla sa albuma – naslovna pesma, “Mama kupi mi propeler” i “Rolaj” – postali su “hit nedelje” u izboru slušalaca radija 202, a album je izabran za “Najbolji album godine” u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a rokenrol veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Fantastični pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album “Spusti svetlost na put” i generalno na poeziju Kralja Čačka za “Jutarnji list” napisao je: “Spusti svetlost na put” je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *