Artwork: Andrej Dolinka

Posle albuma “Demoni” i saradnje sa Ninom Romić na pesmi “Dobrodošla u mrak”, Rebel Star ima još nove muzike za vas! EP “Stranac” završno je poglavlje “Demona”, manifesta o lutanjima, porodici i prijateljstvu Milana Glavaškog. Prvi singl je naslovna pesma – “Stranac” – za koju je Nina Glavaški napravila “lyric video”, a kompletan EP biće objavljen do kraja juna.

“Tekst pesme je inspirisan idejom za naslov EP-ja koju je predložio Andrej Dolinka (čovek iza dizajna naših omota), naime album Demoni ima stranu A i B. Poštu su ovo pesme koje nisu ušle na album jer nisu bile spremne, Andrej je predložio da EP nazovemo “Strana C” ili “Stranac”.”

“Onda su se desile još dve stvari – novi Rebel Star bend mi se pridružio pa bubanj svira Attila Prikler i novi članovi ostale instrumente (više o njima na novim snimcima). Na kraju se sve sklopilo u razgovoru sa Radio Beograd 2 gde me je Uroš Milovanović pitao zašto pišem o lutanjima i putovanjima. Video sa tekstom napravila je moja ćerka Nina, pariški miš i student animacije,“ rekao je o “Strancu” Milan Glvaški.

Pesma je dostupna za slušanje na YT kanalu benda:

Posle pet godina pauze Rebel Star objavio je peti studijski album “Demoni” 15. aprila, uz fantastične reakcije publike i kritike. “Demoni” su dostupni za preuzimanje i slušanje na svim digitalnim platformama, kao i na Youtube-u i bandcampu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *